
Ugn - Rostad Majskyckling med sous vide tomater och rödvinsås
En riktig rätt där både sous vide och ångugnen verkligen kommer till sin rätt!
Ingredienser: (4 pers)
- Kyckling filéer
- Salt
- Peppar
Tillbehör:
- Sous Vide Tomater
Rödvinssås:
- 200 gram smör
- 1 liter rödvin,
- 1 dl kalvfond,
- 1 dl socker.
GÖR SÅ HÄR
- Skölj av kycklingfiléerna, torka av dem.
- Sätt på steksensorläge nr 4 och bryn kycklingen lätt runt om.
- Låt svalna lite.
- Vakuumpacka dem sedan och därefter sätter ni igång en ångugn, 100 procent ånga och 65 grader. Kycklingen ska ligga inne ca 2 timmar.
- Ta ut dem och torka av filéerna, salta och peppra innan ni steker på dem på hög temperatur i en gjutjärnspanna.
- Pannan ska vara väldigt varm och kycklingen steks i MAX 1 minut per sida, gärna lite mindre.
För rödvinssåsen:
- Smält FÖRSIKTIGT ner smöret, får inte KOKA.
- Rör ner sockret tills det lösts upp, tillsätt kalvfond och rödvinet och koka ner tills 2 dl återstår.

Ugn - Frasig ugnsrostad potatis
Riktigt god och frasig ugns potatis, resultatet blir absolut bäst med en ugn med 4D varmluft


Ångugn - Gnocchi med brynt smör, salvia och hasselnötter
Att laga gnocci med ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur.

Ångugn - Steam buns med anka, picklad silverlök och hoisinsås
En spännande rätt som använder tillagningsmetoden Sous-vide.

Ångugn - Vit sparris med rökt majonnäs och sidfläsk
Ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.

Ungar med ångfunktion

Köksveckor hos Elgiganten
Intresset för mat och matlagning har aldrig varit större, och att lyckas i köket behöver inte vara så svårt med rätt produkter. Vi har produkterna som hjälper dig uppnå dina matdrömmar!

Rekommenderade enkla och goda recept
Prova våra enkla och snabblagade recept. Tips på lättlagade måltider där du kan låta produkterna göra jobbet.