KampanjerInspiration till mat och matlagningÅngugn - ReceptUgn - Rostad Majskyckling med sous vide tomater och rödvinsås

- Ingredienser: (4 pers)- Kyckling filéer
- Salt
- Peppar
 - Tillbehör: - Sous Vide Tomater
 - Rödvinssås: - 200 gram smör
- 1 liter rödvin,
- 1 dl kalvfond,
- 1 dl socker.
 
- GÖR SÅ HÄR- Skölj av kycklingfiléerna, torka av dem.
- Sätt på steksensorläge nr 4 och bryn kycklingen lätt runt om.
- Låt svalna lite.
- Vakuumpacka dem sedan och därefter sätter ni igång en ångugn, 100 procent ånga och 65 grader. Kycklingen ska ligga inne ca 2 timmar.
- Ta ut dem och torka av filéerna, salta och peppra innan ni steker på dem på hög temperatur i en gjutjärnspanna.
- Pannan ska vara väldigt varm och kycklingen steks i MAX 1 minut per sida, gärna lite mindre.
 - För rödvinssåsen: - Smält FÖRSIKTIGT ner smöret, får inte KOKA.
- Rör ner sockret tills det lösts upp, tillsätt kalvfond och rödvinet och koka ner tills 2 dl återstår.
 
 - Ugn - Frasig ugnsrostad potatisSe recept- Riktigt god och frasig ugns potatis, resultatet blir absolut bäst med en ugn med 4D varmluft 
 - Ångugn - Crème brûléeSe recept- En riktigt klassisk och lyxig efterrätt. 
 - Ångugn - Gnocchi med brynt smör, salvia och hasselnötterSe recept- Att laga gnocci med ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. 
 - Ångugn - Steam buns med anka, picklad silverlök och hoisinsåsSe recept- En spännande rätt som använder tillagningsmetoden Sous-vide. 
 - Ångugn - Vit sparris med rökt majonnäs och sidfläskSe recept- Ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk. 
