Microugn - Taco med krispig torsk och majstortilla
Koksensor nivå 5, Teppanyaki, Vakuumlåda: Nivå 3
Slipp kastruller som kokar över eller mat som bränns vid. Fäst bara koksensorn på kärlet så integrerar den med hällen och avger en signal när en viss temperatur har uppnåtts och bibehåller denna temperatur.
Ingredienser: (4 pers)
- 400 g torsk
- Salt
- 2 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 2 dl panko
- 1,5 l rapsolja till fritering
- Tortillas
- 150 g masa harina
- Ca 2,5 dl vatten
- ½ tsk salt
- Limeaoli
- 1 st krossad vitlöksklyfta
- 1 st äggula
- 1 tskd ijonsenap
- 1 msk limesaft
- 250 g rapsolja
- Salt
- Peppar
- Limezest
GÖR SÅ HÄR
- Salta fisken, vispa äggen med lite vatten och lägg i en skål, häll mjölet och pankon i separata skålar.
- Panera torsken; först mjöl, därefter ägg och till sist panko. Lägg på en tallrik och ställ kallt till servering.
- Förvärm oljan till i en kastrull till 170 grader, använd koksensorn nivå 5. Ta fram ett ugnsgaller som du kan lägga torsken på efter fritering.
- När oljan är varm och koksensorsymbolen inte längre blinkar i hällens display kan man börja fritera. Lägg inte i för många i taget, fritera tills torsken är gyllenbrun. Ta upp och lägg på ugnsgallret och strö över lite salt.
- Blanda ihop mjölet, saltet och 2/3 av vattnet i en skål till en deg. Blanda i resterande vatten tills du kan forma degen till en ”boll” som inte spricker när du trycker på den.
- Forma små bollar på 25-3 gram ( liten golfboll ). Pressa dom till 10-12 cm stora tortillas i en tortillapress alternativt tryck till dom med en stekpanna mot köksbänken.
- Förvärm Tappanyakin till hög temperatur, nivå 9. Lägg på 6st tortillas åt gången, stek tills dom får färg på båda sidorna. När dom är klara, lägg under en handduk till servering.
- Vispa ihop ingredienserna till aiolin. Smaka av med salt, peppar och lime.
- Fyll tortillan med fisken och servera med tillbehören.
Tips!
-Skär gårdagens torra tortillabröd i mindre bitar och fritera till nachos chips.
-Tillagningstiden varierar beroende en råvarans storlek.