Microugn - Sticky Chicken Wings
Mikrokombination ( CP465AGB0 ): Mikro: 360w, 3D/grill: 190 grader, Ånga: Nivå 1
Tips!
- Torka av kycklingen ordentligt innan ni kryddar för att undvika klumpar.
- Tänk på att kycklingen blir extremt varm vid servering pga såsens konsistens.
- Vid tillagning med variospeed, ta bort den tillsatta ångan.
Ingredienser: (4 pers)
Sticky Asian sås
- 20 st kycklingvingar
- 1,5 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 3 msk rapsolja
- 4 msk hackad vårlök
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk sesamolja
- 1,5 msk riven ingefära
- 1 msk sweet chilisås
- 2 msk honung
- 4 msk muscovadosocker
- 5 msk mörk soja
- 1 tsk citrongräspasta
- 3 st rivna vitlöksklyftor
GÖR SÅ HÄR
- Stycka kycklingvingarna i två så att det blir en ”mini” vinge samt en drumette. Torka av vingarna med papper, lägg i en står skål och blanda i bakpulver, salt, peppar, paprikapulver och rapsolja.
- Lägg kycklingvingarna på bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Placera på mikrons medföljande glasfat. Lägg in i mikro och tillaga enligt följande från kall ugn: Mikro: 360w, 3d/grill: 190 grader, Ånga: Nivå 1, Tid: 15 min
- Blanda alla ingredienser till såsen i en mindre kastrull. Rör om och låt koka i ca 5-10min tills såsen har reducerats ner till ungefär hälften.
- Ta ut den färdiga kycklingen och lägg in en större skål och häll försiktigt över såsen. Blanda väl så att alla kycklingvingar är täckta med sås.
- Servera direkt och garnera med fint skuren vårlök och hackad koriander.
Microugn - Taco med krispig torsk och majstortilla
Smarriga tacos som kan serveras med nachos chips.
Microugn - Torsk och Grönsaker i långpanna
Snabb och nyttig middag på 30 minuter. Serveras med en god krämig sås t.ex örtsås, aioli eller hollandaise
Mikrovågsugnar med ångfunktion
Rekommenderade enkla och goda recept
Prova våra enkla och snabblagade recept. Tips på lättlagade måltider där du kan låta produkterna göra jobbet.