
Microugn - Sticky Chicken Wings
Mikrokombination ( CP465AGB0 ): Mikro: 360w, 3D/grill: 190 grader, Ånga: Nivå 1
Tips!
- Torka av kycklingen ordentligt innan ni kryddar för att undvika klumpar.
- Tänk på att kycklingen blir extremt varm vid servering pga såsens konsistens.
- Vid tillagning med variospeed, ta bort den tillsatta ångan.
Ingredienser: (4 pers)
Sticky Asian sås
- 20 st kycklingvingar
- 1,5 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 3 msk rapsolja
- 4 msk hackad vårlök
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk sesamolja
- 1,5 msk riven ingefära
- 1 msk sweet chilisås
- 2 msk honung
- 4 msk muscovadosocker
- 5 msk mörk soja
- 1 tsk citrongräspasta
- 3 st rivna vitlöksklyftor
GÖR SÅ HÄR
- Stycka kycklingvingarna i två så att det blir en ”mini” vinge samt en drumette. Torka av vingarna med papper, lägg i en står skål och blanda i bakpulver, salt, peppar, paprikapulver och rapsolja.
- Lägg kycklingvingarna på bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Placera på mikrons medföljande glasfat. Lägg in i mikro och tillaga enligt följande från kall ugn: Mikro: 360w, 3d/grill: 190 grader, Ånga: Nivå 1, Tid: 15 min
- Blanda alla ingredienser till såsen i en mindre kastrull. Rör om och låt koka i ca 5-10min tills såsen har reducerats ner till ungefär hälften.
- Ta ut den färdiga kycklingen och lägg in en större skål och häll försiktigt över såsen. Blanda väl så att alla kycklingvingar är täckta med sås.
- Servera direkt och garnera med fint skuren vårlök och hackad koriander.
