Därför smakar maten bättre med en pelletsgrill
Om du vill ha fantastiskt god smak men tycker att en kolgrill är för mycket jobb kan en pelletsgrill vara lösningen.
Pelletsgrillen är en ny typ av grill som fått allt större uppmärksamhet de senaste åren. Traditionellt har rökning varit huvudsyftet med den typen av grillar, men det har förändrats över tiden. Numera kan dessa grillar leverera både låga och höga temperaturer, vilket innebär att de kan göra allt som en gas- eller kolgrill gör. Du får precisionen hos en elgrill, effektiviteten hos en gasgrill och smaken av en kolgrill.
Grillen måste vara ansluten till ett eluttag att styra elektroniken, vilket ger dig full kontroll över värmen.
Pellets är en typ av bränsle som består av komprimerad flis. Vilket innebär att du faktiskt gör mat med ved.
Detta ger din mat den goda rökiga smaken, medan temperaturkontrollerna gör att du kan laga din mat precis som du vill ha den. Du kan göra allt från vanlig grillning till långtidsgrillning.
Enkel temperaturkontroll
Det är väldigt enkelt att kontrollera värmen med en pelletsgrill. Du ställer helt enkelt in temperaturen i displayen och trycker på Start. Oavsett om du röker bringa vid låg temperatur eller steker en biff på hög värme, gör detta processen enkel. Om du till exempel lagar bringa i 12 timmar kommer grillen att titta på temperaturen åt dig medan du gör något annat. Många grillar inkluderar en app som är ansluten till Wi-Fi. Detta ger dig fullständig kontroll oavsett var du är.
Grilla köttet low-and-slow
Den låga och långsamma metoden innebär att du lagar maten på låg temperatur under lång tid. För ett optimalt resultat rekommenderas 12 timmar eller mer. På så sätt smälter fibrerna i köttet vid de låga temperaturerna snarare än att dra ihop sig. Detta ger ett saftigt, mört resultat för alla typer av kött. De flesta recept rekommenderar att du håller dig i intervallet 95-130 grader Celsius.
Det bästa med den här metoden är att den också är perfekt för de mindre fina köttbitarna.
Mer rökig smak, mindre bränt
Med en pelletsgrill får du en rökigare smak och mindre av den brända smaken. Eftersom du använder ved som bränsle ger detta ytterligare ett sätt att smaksätta maten. Smaken kan ändras beroende på vilken typ av trä du väljer.
Bryn köttet i slutet
En pelletsgrill kan ge temperaturer från cirka 100 grader Celsius till långt över 300 grader. Det betyder att du kan steka köttet först vid låg temperatur och sedan steka det vid hög temperatur i slutet. På samma sätt kan du grilla olika grönsaker vid den exakta temperaturen du vill ha.
Måste användas rätt
En pelletsgrill är verkligen lätt att använda, även om den kräver lite mer av dig än en vanlig gasgrill. Till exempel måste du vara noga med att ta bort överflödigt fett medan du grillar, och det är viktigt att följa slutprocedurerna som beskrivs i användarhandboken. Om du använder grillen för rökning kommer detta att kräva mer rengöring.
Vi hjälper dig
Våra säljare är experter på grillar. Du kan också hitta ett brett utbud av grillar och tillbehör i butikerna. Du får också tips och råd om vilken typ av utrustning du ska välja. Glöm inte att du också kan prata med en Live Shopper om du handlar online. Leta efter Live Shopping-ikonen nästa gång du handlar.