Hoppa över navigation
Grönsakssoppa i en vit skål med örter i på en köksbänk av trä med lök, vitlök och svamp vid sidan

Goda tips för en mer smakfull grönsakssoppa

Om du vill ha en riktigt smakrik grönsakssoppa är det en bra idé att använda stekpannan och matberedaren.

Att använda en matberedare när du gör grönsakssoppa är ett bra tips. Och, en annan sak du kan göra för att få fram smakerna ännu mer, är att steka grönsakerna först. Skär upp dem och stek dem i en stekpanna. Därefter kör du dem i en matberedare tills du har fått en fin och slät konsistens. För att få den rätta konsistensen måste du tillsätta vätska, läs mer om det i nästa avsnitt. Värm vätskan som du önskar använda i en egen gryta och häll sedan in de slätmixade grönsakerna tills du har fått rätt konsistens på din soppa.

Soppan är nu klar och redo att serveras!

En person häller grönsakssoppa från en blender över i en gryta på en diskbänk av metall

Tillsätt god smak

Önskar du ta smaken och konsistensen till nästa nivå är det enkelt ordnat. Det handlar om att tillsätta vätska för att uppnå den rätta konsistensen.

Att använda grädde är ett klassiskt knep som gör soppan både fyllig och slät. Särskilt bra passar det att tillsätta i tomat- eller löksoppa, som båda har ganska mycket smak från början. Grädden balanserar även syrligheten. Om du önskar en krämig soppa, men utan att den blir för tjock, kan du använda standardmjölk.

Naturell yoghurt är också bra för att göra soppan fyllig och krämig. Detta passar väl i potatis-, avokado- eller sparrissoppa, som alla har en mild smak i utgångsläget. Yoghurt tillför mer smak, samtidigt som det är ett nyttigare alternativ till grädde.

Tycker du om kokosmjölkens svagt sötaktiga smak är detta ett utmärkt alternativ till mjölkprodukter. Den har en silkeslen konsistens och gör soppan härligt fyllig.
Ett annat alternativ är mandelmjölk.

Närbild av grönsakssoppa i en blenderbehållare av glas

Malda nötter

Malda nötter är en metod som har rötter långt bak i matlagningens historia. Vi rekommenderar att du använder mandel eller cashewnötter. Eftersom nötterna ska vara finmalda behöver du en bra och kraftfull kvarn i din matberedare. Så kan du röra in nötmassan i lite av soppan innan du häller blandningen in i soppgrytan.

Manlig kock som öser soppa från en gryta till en skål på en köksbänk av trä där det ligger örter, svamp och lök
Vi hjälper dig

Hos Elgiganten hittar du ett stort urval av olika köksmaskiner och tillbehör. Våra säljare kan ge dig goda råd om både köksmaskiner och tillbehör. Om du är på vår webbsida kan du klicka på vår egen köpsassistent som kan ge dig goda råd och produkttips online.