Hoppa över navigation

Prata med våra köksspecialister

Boka kostnadsfritt möte
Epoq kök med garantilogotyp

Förbered dig inför planeringsmötet

Visste du att Epoq erbjuder köksplanering både i butiker och online? I butikerna kan du se olika utställningskök och lära känna materialen. Med online-möte kan du planera vårt nya kök hemifrån med ett videosamtal. Det är flexibelt och bekvämt, och du behöver inte gå i butiken om du inte vill. Till den här sidan har vi samlat användbar information om planeringsutnämningen och tips om hur du kan bli förberedd i förväg.

 Epoq-Kitchen-Planning - Kvinna som designar ett kok med en dator

Så här fungerar planeringsmötet online

  • Gå till vår bokningssida och boka ett möte. Kom ihåg att välja alternativet "online" när du bokar mötet.
  • Planeringsmötet hålls i Microsoft Teams, vilket gör att du kan följa hela ritningsprocessen online på skärmen, samtidigt som du talar köksexperten. Våra köksexperter skickar dig en mötesinbjudan före mötet. Klicka på länken och gå med i mötet. Mötet varar cirka 1,5 timmar.
  • Vi använder Microsoft Teams för videosamtal. För bästa möjliga upplevelse rekommenderade vi att du laddar ner gratisversionen av Teams. Ladda ner gratisversionen här.
  • Du behöver en internetanslutning för online-mötet.
Boka planeringsmöte

I, L, U eller parallkök– lär dig mer om de olika layouterna

Ett väldesignat kök gör matlagning och bakning enklare och roligare. En smart köksinredning uppfyller dina behov och underlättar arbetet i köket. Därför är det viktigt att använda lite tid på att hitta rätt layout för ditt kök. De vanligaste kökslayouterna är I-kök, L-kök, U-kök och parallellt kök. Dessa köksformer beskriver hur du rör dig i köket och vilka typer av väggar du använder för att bygga rummet.

Arbetstriangeln

"Arbetstriangeln" är ett uttryck som beskriver hur vi arbetar mellan de tre huvudkomponenterna i ett kök: diskbänken, kylen och spishällen. Målet är att arbeta så effektivt som möjligt. Det är därför det är viktigt att överväga hur dessa tre komponenter är placerade i förhållande till varandra.

Genom att rita en linje mellan de tre komponenterna kan du se hur effektivt utrymmet blir. Ju kortare den kombinerade linjen är, desto effektivare blir arbetsytan.