Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Nio användbara appar för studenter

Nio användbara appar för studenter

Det finns en app för det allra mesta - också för studenter. Som student har du säkert inte så gott om pengar men mycket att göra, både med studierna och privat. Då är det bra att det finns appar. Här har vi samlat några bra och användbara gratisappar som hjälper dig att lämna in uppgifter i tid, organisera vardagen och hitta rätt föreläsningssal.
Tavle med kalender og post-its

1. Canvas

(iOS, Android - gratis): Canvas är nästan ett måste om du studerar vid en högskola som använder den. Med appen får du tillgång till allt som rör dina studieämnen på samma sätt som via datorn. Den kan även skicka pushnotiser om det kommer nyheter om dessa ämnen.

Anteckningsblock på ett bord

2. Wunderlist

(iOS, Android, Windows - gratis): Wunderlist är användbar både i studierna och i övrigt. Den användarvänliga appen är perfekt när man ska göra inköpslistor, att-göra-listor eller anteckningar samt för att följa upp om saker och ting blir gjorda. Listorna kan även synkroniseras med andra enheter och delas med andra.

Labyrint

3. Mazemap

(iOS, Android - gratis): Har du svårt att hitta till rätt föreläsningssal? Då kan Mazemap hjälpa dig. Appen fungerar på många universitet i runtom i världen, men främst i de nordiska länderna.

Person antecknar i en bok

4. Evernote

(iOS, Android, Windows - gratis): Med Evernote kan du göra anteckningar i mobilen eller surfplattan och synkronisera dem automatiskt med alla dina enheter, eller dela dem med andra som använder appen. Ni kan också samarbeta genom chattfunktionen, göra kom-ihåg-listor, skicka påminnelser, spela in ljud och lägga in bilder.

Kvinna skriver på en whiteboard

5. Office Lens

(iOS, Android, Windows - gratis): Microsoft-appen Office Lens är väldigt smart och passar bra för studenter. Med den kan du ta både liggande och stående bilder av klassrumstavlor, boksidor och annan text. Om du tar bilder av tryckt skrift kan de dessutom sparas som redigerbar text!

Kvinna sitter framför en bärbar dator med en bok

6. EasyBib

(iOS, Android - gratis): Som studerande måste du vara noga med källhänvisningar och källförteckning. Då kommer EasyBib väl till pass. Genom att skanna bokens streckkod eller skriva in titeln skapar den en korrekt källhänvisning. Du kan välja mellan flera olika hänvisningsformat.

Person slår upp ord i ordbok

7. Merriam-Webster Dictionary

(iOS, Android - gratis): Oavsett var du studerar någonstans är det troligtvis flera böcker och artiklar i litteraturlistan som är på engelska. Merriam-Webster's ordbok är ett fantastiskt hjälpmedel som bidrar till ökad förståelse och korrekt skriftlig engelska. När du installerat appen har du tillgång till ordförklaringar, synonymer, antonymer med mera offline.

Person sidder med computer og lommeregner

8. Free Graphing Calculator

(iOS, Android - gratis): Denna gratis-app är en vetenskaplig kalkylator för surfplattan eller mobilen. Det går även att rita grafer och visa beräkningar, vilket gör det enklare att förstå hur beräkningarna gjorts.

Man sitter utomhus med en surfplatta

9. Google Drive

(iOS, Android, Windows - gratis för 15 GB lagring): Så länge du är internetuppkopplad ser Google Disk till att ditt arbete alltid finns sparat i molnet. Det gör att du kan använda mobil, surfplatta eller dator utan att bekymra dig för om du jobbar med den senaste versionen. Med andra ord perfekt för uppsatsskrivandet.

Hitta inspiration i några av våra andra artiklar: