Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Välj rätt grill

Guide - välj rätt grill

Det finns en mängd grillar att välja mellan på marknaden idag, och både varumärke samt modell är minst lika viktigt som vilken typ av grill du bör välja. För vad är det egentligen du bör tänka på? Föredrar du den klassiska kolgrillen eller den populära gasolgrillen? Vilka fördelar ger en elgrill, och smakar egentligen köttet bättre med kol? På den här sidan kan du lära dig mer om de olika typerna och hitta vilken typ av grill som passar bäst för just dina behov.

Grilla över öppen eld är världens äldsta tillagning av mat och ett grillat mål mat är det bästa man kan få enligt många. Idag finns det tre huvudtyper av grillar: Kolgrillar, gasolgrillar och elgrillar.

De tre grilltyperna

Välj rätt grill

Effektiv grillning med gasol

Gasolgrillen är älskad av många på grund av flera anledningar. Gasolgrillen och dess egenskaper gör att du får en kvalitetsgrill med många möjligheter för att tillreda utsökta grillrätter. En gasolgrill är utrustad med flera brännare för bättre kontroll och kan även reglera värmen efter behov. Med fler brännare kan du välja de områden som är varmare än andra vilket är perfekt för grillning av olika rätter. Om du har ett intresse för grillning och att njuta av spännande välsmakande grillrätter, är gasolgrillen perfekt för dig. Gasolgrillen är dessutom lätt att rengöra och kommer att vara mittpunkten för familj och vänner.
Klassisk grillning med kol

För många är kolgrillen med lukten, smaken och röken, den klassiska symbolen för grill och grillmat. Grillning med kol kan ta lite längre tid i jämförelse med andra grillvarianter, men tack vare den unika smaken tycker många att väntetiden är väl värd mödan. Den är lätt att transportera så att du slipper känna dig begränsad. Dessutom erbjuder vi ett antal mindre kolgrillar som passar bättre för de mysiga kvällarna i parken.

Välj rätt grill
Välj rätt grill

Enkelt med elgrill

Om du bor mitt i stan i en lägenhet med balkong, är elgrill perfekt för dig. En elgrill tar upp minimalt med utrymme och är smidig att förvara. Med en elgrill behöver du inte oroa dig över att ha gasol eller kol tillgängligt, och det tar bara några minuter att förbereda grillen. En elgrill värms på samma sätt som en spisplatta och ger dig frihet när det kommer till värmejustering.

Dual Fuel-gasolgrill – en unik grill från Jamie Oliver

Grillar från Jamie Oliver

Dual Fuel - kombinerar gas och kol

Tycker du att det är svårt att välja mellan gas och kol? Säg hej till den här supergrillen från Jamie Oliver! Dual Fuel ger dig nämligen möjligheten att kombinera de två mest populära alternativen från grillvärlden, och i samma veva  får du en högkvalitativ grill med stor grillyta och hela 5 gasbrännare. Med Jamie Oliver Dual Fuel gasolgrill 440661 blir varje grillfest en succé, oavsett om du grillar spett, kyckling, korv eller grönsaker.

Läs mer om Jamie Olivers Dual Fuel gasolgrill här.