Hoppa över navigation
Par som äter middag ute framför en bordsgrill

Liten grill för små platser

Alla har inte plats för eller behöver ha en stor grill. Idag har vi turen att ha gott om utmärkta alternativ som gör att vi kan njuta av god grillmat, utan en stor grill.

Hitta en grillplatta:

   
   
   
   
   
   
   
Man som håller i en bärbar grill
Bärbar grill

Om du grillar i parken, medan du campar eller på din båt är en bärbar grill ditt bästa alternativ. Tänk bara på att en liten grill ger en begränsad mängd värme. Därför är det en bra idé att inte fylla hela grillstället, även med begränsat utrymme. Planera hur du ska fylla gallret flera gånger och laga mat i omgångar. 

När du använder en kolgrill är det viktigt att använda rätt mängd kol. En liten bärbar grill behöver cirka 10 briketter, medan större grillar kräver 15 till 25.

Det är fullt möjligt att grilla med direkt och indirekt värme på en bärbar grill. För att detta ska fungera på en gasolgrill måste den ha två brännare.

När du förbereder grillen för direkt och indirekt värme, placera kolet på ena sidan om grillen är liten, eller vid någon av kanterna om du använder en större grill. Direkt över kolet kan du grilla maten med direkt värme

Området utan kol kommer att användas för att grilla med indirekt värme, utan strålningsvärme från kolet. Glöm inte att hålla locket stängt när det är möjligt medan du grillar.

Hitta en bärbar grill: