Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
 Så kommer du igång med smart uppvärmning och inomhusklimat

Guide: Så kommer du igång med smart uppvärmning och inomhusklimat

De flesta av oss gör lite, eller ingenting alls, för att göra vår inomhusmiljö så bra som möjligt. Det är synd, eftersom små förändringar kan leda till både stora besparingar ekonomiskt och ett bättre inomhusklimat. Att komma igång med smart uppvärmning och energiförbrukning är lyckligtvis ganska enkelt. I den här guiden kan du lära dig ett par enkla tricks som kan göra ditt hem smartare och dina utgifter lägre.
Händer som håller en mobiltelefon med en smart-app på skärmen

Kom igång med Netatmo, Fibaro eller Wattle

När var sista gången du gjorde något för att förbättra luftkvaliteten och inomhusklimatet där hemma? Vi gissar att det inte var nyligen, men även om det var det så finns det gott om teknik som kan ta det till nästa nivå. Att ta hjälp av en produkt som kan hjälpa dig att få en sund och balanserad fuktighetsnivå i ditt hem är en potentiell åtgärd som kan betyda mycket för din hälsa och välbefinnande.

Netatmo Healthy Home Coach, är en liten enhet som övervakar och ger dig information om en mängd detaljer när det gäller din inomhusmiljö. Healthy Home Coach kan bland annat mäta luftkvalitet, fuktighet, temperaturer och bullernivåer.

Fibaros kolmonoxid detektor

Med hjälp av en app kan du enkelt kolla om din inomhusmiljö är inom gränsvärdena för ett hälsosamt klimat, och samma app kan också ge dig en heads-up innan huvudvärken kickar in. Netatmo Healthy Home Coach fungerar med både Android och iOS – och kan dessutom styras via rösten genom Apple HomeKit.

För dig som är ute efter att bygga ett sömlöst smarthem baserat på antingen Wattles eller Fibaros ekosystem finns det också ett par olika alternativ. Både Fibaro och Wattle erbjuder luftfuktighetsmätare som fungerar tillsammans med andra sensorer och säkerhetsprodukter i samma produktserie. Fibaro har också en kolmonoxid (CO2) sensor som är bra att ha i hem med kamin/öppen spis eller med någon form av gasbaserad värmekälla. Sensorn kan nämligen varna dig om CO2-nivåerna är för höga redan innan du kommer innanför dörren.

Ett element som är kopplat till en smart plug

Kom igång med smart uppvärmning där hemma

Det finns många fördelar med att göra uppvärmningen i hemmet smartare: enklare och bättre schemaläggning av uppvärmning, fjärrstyrning, mindre energiförbrukningen och mindre miljöpåverkan, för att nämna några. Men var börjar man? Vi rekommenderar en smart termometer plug från Mill som första steg. Denna kan ge dig full smart-funktionalitet i alla element med en elektrisk termometer, vilket innebär att du kan styra ett gammalt element genom Mills smarta app för uppvärmning.

Du kan också välja smarta plugs fråm Adax med samma funktionalitet. Det viktigaste är bara att du stannar i ett “ekostystem”, så att du inte blandar produkter från olika märken när det gäller just detta. Det bästa är om du klarar att koppla alla element i huset eller lägenheten till appen, då du i ett sådant läge har full kontroll över temperaturen i hela ditt hem.

Fibaros smarta vägg-plug

Håll nere elräkningen med en smart plug

En elräkning berättar inte var all elektricteten har förbrukats, men det kan smarta pluggar göra. En smart plug kan berätta precis hur mycket elektrictet en eller flera tillkopplade enheter använder, och ge dig möjligheten att stänga av enheter som går i taket på förbrukning. Du kan också enkelt justera så att enheter som inte används just för tillfället inte är påslagna, så att du kan spara några kronor även på detta.

D-Link DSP Wi-Fi plug är en utmärkt första produkt att börja med. Med D-Link appen kan du få precis denna information vi har nämnt direkt i din mobiltelefon eller surfplatta. Ett annat alternative är Fibaro Wall Plug: som också ger dig full kontroll över energiförbrukningen i hemmet. Denna plug kan också styras via en smart app.

Startpaket för smart styrning av luftfuktighet, värme & ström

Inga produkter

Ring Alarm säkerhetskit i 5 delar
Webblager (25+)  
Webblager (25+)  
 • Komplett säkerhetspaket för hemmet
 • Kontaktsensor, Rörelsedetektor
 • Basstation, förlängare, knappsats
  
 
Webblager (25+)  
 • Spara upp till 37% energi
 • Extra ventil för Netatmo startpaket
 • Smart app, utökad kompabilitet
  
 
Fibaro starkit
 
FIBSTARTKIT
1 496
 
 
UTFÖRSÄLJNING I BUTIK
 
 • Startkit för ett smart hem
 • Z-Wave kommunikationsprotokoll
 • Hub krävs
Utförsäljning i varuhus. Gäller så långt lagret räcker.
Utförsäljning i varuhus. Gäller så långt lagret räcker.
  
 
Telldus Z-Wave startup-kit premium med elmätare
Webblager (5+)  
Jämför
Lägg i kundvagn
Webblager (5+)  
 • Smart kontroll av hela hemmet
 • Gateway för Z-Wave-nätverk
 • Telldus Live!-app, elmätare