Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
 Text: Vi återvinner

Miljö och återvinning hos Elgiganten

Elektroniskt avfall innehåller en massa ämnen som är skadliga för både miljö och hälsa. Därför är vi på Elgiganten måna om att dessa produkter inte kastas med vanligt avfall, utan återvinns korrekt. Du kan lämna in elektroniskt avfall gratis till våra varuhus istället för att kasta dem i restavfallet.
Vi tar emot allt från de minsta batterierna till de största kylskåpen.

Låt oss återvinna din gamla produkt

När du köper en ny produkt vill du troligen göra dig av med den gamla produkten. Om du beställer leverans av din nya produkt kan du också lägga till retur av en gammal produkt, och därmed ser vi till att den kastas och återvinns - så sparar du tid och vi tillsammans sparar på miljön. Läs mer om vår tjänst för retur och återvinning av elavfall här.

Retur av emballage

När vi levererar och installerar din nya produkt kan vi också ta med oss emballaget som produkten levererades med. Med denna tilläggstjänst behöver du inte tänka på var och hur du ska kasta emballaget från produkten, och dessutom vet du att allt emballage återvinns korrekt.

 Vi återvinner

Detta händer med det du lämnar in

Allt du lämnar in för återvinning transporteras till en godkänd återvinningsanläggning med bästa tillgängliga teknologi för optimalt resursutnyttjande. En gammal tvättmaskin innehåller till exempel järn, aluminium, koppar och glas - som kan återanvändas i andra och nya produkter. Ett exempel är aluminium som skickas till smältverk som sen bland annat kan användas i bilar och hushållsapparater.

Varje år samlar Elgiganten-koncernen in mer än 27 000 ton elektroniskt avfall, vilket är ett nordiskt rekord. På detta sätt behöver fabriker inte producera nya material från råvaror, utsläppen minskar och naturresurserna kan förbli orörda.

 Vi återvinner

Vikten av återvinning

Elavfall innehåller ofta små mängder material som guld, koppar och silver som kan återvinnas många gånger utan att det går ut över kvaliteten. Således bidrar du till ökad återanvändning och en hållbar hantering av gammal elektronik varje gång du återvinner.

Ett av Elgigantens viktigaste mål är att se till att mer än 85% av våra produkter returneras och återvinns till nya produkter. Det finns enorma mängder gamla produkter kvar i hem över hela världen, och mycket av detta hamnar tyvärr i restavfallet. Även de minsta produkterna kan göra skillnad, och varje enskild retur är ett steg i rätt riktning.

 Elgiganten Outlet

Elgiganten Outlet – bra för både dig och miljön

Med Elgiganten Outlet kan du köpa lätt använda, men fullt fungerande produkter till ett lägre pris och samma garantier som en liknande produkt. Erbjudandet består av returnerade produkter eller utställningsprodukter från varuhusen. Detta bidrar till att fullt fungerande produkter får en längre livslängd istället för att gå direkt till återvinning.

Elgiganten Outlet hittar du här!

Mer om vårt miljö- och hållbarhetsarbete