Logo Elgiganten
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Game On - en guide till gamingkonsoller

Game On - en guide till gamingkonsoller

Världen har kommit långt sedan 80-talets Commodore 64. I dag har vi spelkonsoler som låter oss spela i HD, det finns spel med rörelsesensorer och vi kan till och med uppleva Virtual Reality (VR). De mest populära konsolerna är Wii, Xbox och PlayStation. Alla tre de stora elefanterna alla har olika egenskaper som gör dem unika, så vilken ska man då välja? Vilken konsol passar bäst för dig, dina barn eller dina barnbarn? Och vad är egentligen skillnaden mellan Wii U, PlayStation 4 och Xbox One S? I denna guide får du svaret.

Familjens favorit

Nintendo är en äkta klassiker som finns i många hem. Karaktärer som Mario och Donkey Kong har underhållit oss i årtionden och samtidigt som Nintendos konsoler har förnyat sig så har dessa figurer följt med.

Wii styrs av rörelser och är därför är dess Wii Remote Plus controllers och också många av spelen rörelseorienterade. Ett bra exempel är spelen tennis eller golf, där spelaren med kontrollen i handen ska imitera verkliga rörelser. En sensor som placeras vid Tv:n fångar upp rörelserna och överför dem till figurer i spelet, vilket gör det otroligt roligt och enkelt att spela Wii.

Nintendos nyaste konsol Nintendo Wii U är en konsol för alla åldrar och är därför perfekt för spel bland familj och vänner. Wii U kommer med intuitiva kontroller som gör det lätt även för de familjens yngsta medlemmar att delta i spelet. En tablet-liknande GamePad controller kan användas även som en handhållen konsol så att du kan fortsätta spela även efter att Tv:n släckts ned.

Wii U gör dessutom möjligt för dig att vara en del av Nintendo Network’s online sociala nätvärk. Här kan du kommunicera med andra spelare och köpa digital innehåll direkt på Wii U konsolen..

Sammanfattningsvis: är du på utkik efter en familjevänlig konsol så är Wii U något för dig.

Nintendo Wii U är familjens favorit
 Xbox One S  - en hel värld i dina händer

Xbox One S - en hel värld i dina händer

Xbox One’s efterföljare Xbox One S har tagit platsen som Microsofts flaggskepp inom underhållning. Xbox One S är tunnare och levererar en förstklassig och kraftfull gaming-och underhållningsupplevelse. Xbox One S är perfekt för den som vill ha de nyaste spelen först och stöttar både 4K och HD, vilket ytterligare förstärker spelupplevelsen. Genom att koppla till ett gaming headset, tangentbord och Kinect rörelsesensor kommer du att uppleva att du är mitt i spelet.

Xbox Live är världens ledande gamingnätverk. Här kan du spela ihop med vänner eller få nya bekantskaper i den stora gamingvärlden. Multiplayer-funktioner har bidragit till att hardcore-gaming inte längre än bara är ett fåtals intresse. Med dessa kan du skicka meddelanden till lagkamrater från hela världen och också dela skärmen i två så att du både kan spela och ha videosamtal samtidigt.

Som en integrerad del av Windows 10 kan du nu dessutom spela dina Xbox-spel på din dator. Streama och spela på vilken enhet du vill i ditt hem. Det enda du behöver är Windows 10 och en internet-förbindelse.

Xbox One S är också mycket mer än bara en spelkonsol. Med enheten kan du också se Blu-ray samt ladda ner film, musik och annat innehåll.

Oavsett om ditt hjärta slår för bilspel, strategi eller first-person-shooters är Xbox One S konsolen för dig.

En multi-entertainer utan dess like

PlayStation har alltid varit duktiga på att skapa underhållande spelinnehåll. Många av er minns säkert Buzz och hans Quiz-show där spelarna testades i allmänbildning. SingStar och GuitarHero är också klassiska titlar som bjudit på tusental och åter tusentals timmar av spelglädje. PlayStation är själva sinnebilden av en allsidig spelupplevelse.

Den nyaste PlayStation, PS4 är en kraftfull maskin med en hel rad unika egenskaper. Flera interaktiva spel erbjuder också tillkoppling till flera sociala nätverk så att du kan dela din upplevelse med andra.

PlayStation har tagit klivet vidare från de vanliga spelkonsolerna och också hoppat på VR-tåget med deras helt egna PlayStation VR. VR tar med dig till en otrolig och häpnadsväckande verklighetstrogen virtuell värld där du kan uppleva en hel rad fantastiska platser.

PlayStation VR Social låter också dina vänner se vad du upplever i VR direkt på Tv:n. I The PlayRoom VR, där det handlar om samarbete och teamwork, har du möjlighet att uppleva VR:s underhållande värld med alla dina vänner.

PlayStation är en högst social konsol, så vill du ha skoj med kompisen, familjemedlemmen eller pojk- eller flickvännen är PS konsolen för dig.

PlayStation 4 är en multi-entertainer utan dess like

Läs mer om konsolernas fantastiska värld här:

Senast uppdaterad 2016-11-21 13:17:49

Märke

Kategori

Produktnamn

Varuhus

Kampanjer och info