Bluffsamtal och falska meddelanden med Elgiganten som avsändare Läs mer >> 
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Game On - en guide till gamingkonsoler

Game On - en guide till gamingkonsoller

Världen har kommit långt sedan 80-talets Commodore 64. I dag har vi spelkonsoler som låter oss spela i HD, det finns spel med rörelsesensorer och vi kan till och med uppleva Virtuel Reality (VR). De mest populära konsolerna är Xbox, PlayStation och Nintendo Switch. Alla tre de stora elefanterna alla har olika egenskaper som gör dem unika, så vilken ska man då välja? Vilken konsol passar bäst för dig, dina barn eller dina barnbarn? Och vad är egentligen skillnaden mellan Wii Switch, PlayStation 4 och Xbox One? I denna guide får du svaret.

Nostalgi i nytt format

Nintendo är en äkta klassiker som finns i många hem. Karaktärer som Mario och Donkey Kong har underhållit oss i årtionden och samtidigt som Nintendos konsoler har förnyat sig så har dessa figurer följt med.

Nintendo Switch är så mycket mer än bara en spelkonsol. Switch gör hoppet från en klassisk spelkonsol till framtiden och bryter bana med unika sociala interaktioner och kul samt bjuder på klassiska spel som Zelda.

Nintendo Switch är fullproppad med möjligheter, och tack vare att den är en hybridkonsol har du möjligheten att spela ensam- eller med kompisar - både hemma och när du är i farten. Nintendo Switch kommer med en ny sorts kontroll som kallas Joy-Con. Kontrollerna ger dig en mer levande spelupplevelse och kan användas individuellt eller parkopplas med varandra. Joy-Con kan också fästas på själva konsolen, så att den kan användas som en handhållen spelkonsol. Kontrollerna har inbyggt HD-rumble, något som gör spelupplevelsen ännu mer interaktiv.

Nintendo Switch är perfekt för dig som vill drömma dig bort, underhållas och ha det kul med familj och vänner oavsett var du är. Nintendo Switch gör dessutom möjligt för dig att vara en del av Nintendo Network’s online sociala nätvärk. Här kan du kommunicera med andra spelare och köpa digital innehåll direkt på Switch-konsolen.

 Nintendo Switch är familjens favorit
 Xbox One  - en hel värld i dina händer

Xbox One - en hel värld i dina händer

Xbox One’s efterföljare Xbox One S och Xbox One X har tagit platsen som Microsofts flaggskepp inom underhållning. Xbox One S är tunnare och levererar en förstklassig och kraftfull gaming-och underhållningsupplevelse. Xbox One S är perfekt för den som vill ha de nyaste spelen först och stöttar både 4K och HD, vilket ytterligare förstärker spelupplevelsen. Genom att koppla till ett gaming headset, tangentbord och Kinect rörelsesensor kommer du att uppleva att du är mitt i spelet.

Xbox One X är den nyaste medlemmen i Xbox One-familjen, och har prestanda utöver det vanliga. Gaming och streaming av innehåll i äkta 4K UHD-upplösning är nu verklighet. Den imponerande kraften i Xbox One X levererar 4K 2160p när du spelar - glöm allt om lagg, screen tearing och visuella artefakter. Även när du spelar på en Full HD 1080p-skärm upplever du den otroliga kvaliteten.

Xbox Live är världens ledande gamingnätverk. Här kan du spela ihop med vänner eller få nya bekantskaper i den stora gamingvärlden. Multiplayer-funktioner har bidragit till att hardcore-gaming inte längre än bara är ett fåtals intresse. Med dessa kan du skicka meddelanden till lagkamrater från hela världen och också dela skärmen i två så att du både kan spela och ha videosamtal samtidigt.

Som en integrerad del av Windows 10 kan du nu dessutom spela dina Xbox-spel på din dator. Streama och spela på vilken enhet du vill i ditt hem. Det enda du behöver är Windows 10 och en internet-förbindelse.

Xbox One är också mycket mer än bara en spelkonsol. Med enheten kan du också se Blu-ray samt ladda ner film, musik och annat innehåll.

Oavsett om ditt hjärta slår för bilspel, strategi eller first-person-shooters är Xbox One S eller Xbox One X konsolerna för dig.

En multi-entertainer utan dess like

PlayStation har alltid varit duktiga på att skapa underhållande spelinnehåll. Många av er minns säkert Buzz och hans Quiz-show där spelarna testades i allmänbildning. SingStar och GuitarHero är också klassiska titlar som bjudit på tusental och åter tusentals timmar av spelglädje. PlayStation är själva sinnebilden av en allsidig spelupplevelse.

Den nyaste PlayStation 4 fångar lätt en riktig gamingsjäl i en underhållande gamingkväll med vännerna. Flera interaktiva spel erbjuder anslutning till olika sociala nätverk, så du kan dela din upplevelse med alla andra. För de gamers som kräver ännu mer är PlayStation 4 Pro det självklara valet. ”Pro”-versionen har mycket mer kraft och ännu bättre prestanda när det gäller grafik och lagring. Vad är skillnaden, och vilken version passar dig bäst?

PlayStation har tagit klivet vidare från de vanliga spelkonsolerna och också hoppat på VR-tåget med deras helt egna PlayStation VR. VR tar med dig till en otrolig och häpnadsväckande verklighetstrogen virtuell värld där du kan uppleva en hel rad fantastiska platser.

PlayStation VR Social låter också dina vänner se vad du upplever i VR direkt på Tv:n. I The PlayRoom VR, där det handlar om samarbete och teamwork, har du möjlighet att uppleva VR:s underhållande värld med alla dina vänner.

PlayStation är en högst social konsol, så vill du ha skoj med kompisen, familjemedlemmen eller pojk- eller flickvännen är PS konsolen för dig.

PlayStation 4 är en multi-entertainer utan dess like
Retrogaming med uppdaterade klassiker

Tillbaka till den gamla goda tiden

Retrogaming är mer populärt än någonsin och det finns ny nya och uppdaterade versioner av de populäraste klassiska konsolerna, som tar dig direkt tillbaka till 80- och 90-talet. Detta var en era när klassiska Nintendo, SEGA och Atari regerade gamingvärlden. Retrogaming attraherar också den yngre publiken tack vare pixel-grafik, goda arkadkänsla och den rena och klassiska looken som har gett inspiration till de gamingkonsolerna vi har i idag.

De som är på jakt efter den nostalgiska känslan från barndomen samt de som älskar äldre spel kan njuta av en uppdaterad version av klassiska konsoler från Nintendo, SEGA och Atari. Välj din favorit, anslut konsolen til TV:n och njut av timvis med kul.

Retrospel har blivit populärare än någonsin.

Gaming i farten

En handhållen spelkonsol är ett perfekt tidsfördriv när du pendlar till skolan, till jobbet, eller bara vill ha lite fritid utan din mobiltelefon eller surfplatta. Nintendo Switch kan användas både i hemmet som en vanlig konsol, eller tas med i farten.

New Nintendo 3DS XL och 2DS XL låter dig spela klassiska Nintendo DS-spel. Är du en dedikerad Nintendo-älskare så är detta perfekta handhållna spelkonsoler för dig.

Om du gillar klasisska retrospel kan du till exempel testa Sega Ultimate portable game player.

Gaming i farten med handhållna spelkonsoler

Läs mer om konsolernas fantastiska värld här: