Logo Elgiganten
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Game On - en guide till gamingkonsoller

Game On - en guide till gamingkonsoller

Världen har kommit långt sedan 80-talets Commodore 64. I dag har vi spelkonsoler som låter oss spela i HD, det finns spel med rörelsesensorer och vi kan till och med uppleva Virtual Reality (VR). De mest populära konsolerna är Wii, Xbox och PlayStation. Alla tre de stora elefanterna alla har olika egenskaper som gör dem unika, så vilken ska man då välja? Vilken konsol passar bäst för dig, dina barn eller dina barnbarn? Och vad är egentligen skillnaden mellan Nintendo Switch, PlayStation 4 och Xbox One S? I denna guide får du svaret.

Nintendo Switch - En allsidig underhållningsmaskin

Nintendo Switch är en helt ny typ av spelkonsol. En hybridkonsol. En spelkonsol som du kan ansluta till din TV och även bära med dig när du går hemifrån. De unika handkontrollerna Joy-Con fästs på varsin sida av Nintendo Switch, eller sätts ihop med ett Joy-Con Grip så blir det en traditionell handkontroll.

Nintendo Switch är full av möjligheter. Du kan spela på egen hand, med andra, på resa eller hemma. Joy Con kontrollerna ger dig en levande spelupplevelse och med hjälp av nyskapade spel öppnar de upp för en spelvärld du aldrig har sett tidigare. Kontrollerna, som har revolutionerat spelkonsol-världen, och har också en inbyggd HD rumble-funktion som spär på spelglädjen och ger spelupplevelsen ännu mer intensitet .

Switch ger dig också chansen att återupptäcka en bortglömd, magisk värld på ett helt nytt sätt. I The Legend of Zelda: Breath of the Wild kommer du att resa över vidsträckta fält, genom lummiga skogar och högt upp på bergstoppar i ett storslaget och öppet äventyr. Vad har egentligen hänt med kungariket Hyrule och varför ligger det i ruiner? Glöm allt du tror dig veta om The Legend of Zelda-spelen. Breath of the Wild är en helt unik upplevelse.

Konsollguide
 Xbox One S  - en hel värld i dina händer

Xbox One S - en hel värld i dina händer

Xbox One’s efterföljare Xbox One S har tagit platsen som Microsofts flaggskepp inom underhållning. Xbox One S är tunnare och levererar en förstklassig och kraftfull gaming-och underhållningsupplevelse. Xbox One S är perfekt för den som vill ha de nyaste spelen först och stöttar både 4K och HD, vilket ytterligare förstärker spelupplevelsen. Genom att koppla till ett gaming headset, tangentbord och Kinect rörelsesensor kommer du att uppleva att du är mitt i spelet.

Xbox Live är världens ledande gamingnätverk. Här kan du spela ihop med vänner eller få nya bekantskaper i den stora gamingvärlden. Multiplayer-funktioner har bidragit till att hardcore-gaming inte längre än bara är ett fåtals intresse. Med dessa kan du skicka meddelanden till lagkamrater från hela världen och också dela skärmen i två så att du både kan spela och ha videosamtal samtidigt.

Som en integrerad del av Windows 10 kan du nu dessutom spela dina Xbox-spel på din dator. Streama och spela på vilken enhet du vill i ditt hem. Det enda du behöver är Windows 10 och en internet-förbindelse.

Xbox One S är också mycket mer än bara en spelkonsol. Med enheten kan du också se Blu-ray samt ladda ner film, musik och annat innehåll.

Oavsett om ditt hjärta slår för bilspel, strategi eller first-person-shooters är Xbox One S konsolen för dig.

En multi-entertainer utan dess like

PlayStation har alltid varit duktiga på att skapa underhållande spelinnehåll. Många av er minns säkert Buzz och hans Quiz-show där spelarna testades i allmänbildning. SingStar och GuitarHero är också klassiska titlar som bjudit på tusental och åter tusentals timmar av spelglädje. PlayStation är själva sinnebilden av en allsidig spelupplevelse.

Den nyaste PlayStation, PS4 är en kraftfull maskin med en hel rad unika egenskaper. Flera interaktiva spel erbjuder också tillkoppling till flera sociala nätverk så att du kan dela din upplevelse med andra.

PlayStation har tagit klivet vidare från de vanliga spelkonsolerna och också hoppat på VR-tåget med deras helt egna PlayStation VR. VR tar med dig till en otrolig och häpnadsväckande verklighetstrogen virtuell värld där du kan uppleva en hel rad fantastiska platser.

PlayStation VR Social låter också dina vänner se vad du upplever i VR direkt på Tv:n. I The PlayRoom VR, där det handlar om samarbete och teamwork, har du möjlighet att uppleva VR:s underhållande värld med alla dina vänner.

PlayStation är en högst social konsol, så vill du ha skoj med kompisen, familjemedlemmen eller pojk- eller flickvännen är PS konsolen för dig.

PlayStation 4 är en multi-entertainer utan dess like

Läs mer om konsolernas fantastiska värld här:

Senast uppdaterad 2016-11-21 13:17:49