Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Big Green Egg hos Elgiganten

Big Green Egg är en helt unik produkt på marknaden för matlagning utomhus. Laga allt från förrätter, huvudrätter och efterrätter och Big Green Egg kommer överstiga dina högsta förväntningar med kulinarisk perfektion. Big Green Egg finns i flera storlekar så välj den som passar din livsstil!

Stabil temperatur

Eftersom den är så pålitlig kan du njuta året runt av den problemfria Big Green Egg-grillen. Utomhustemperaturen påverkar inte temperaturen i EGGet. De två justerbara ventilationsöppningarna – luftintaget och metalltoppen med dubbel funktion – gör att du kan reglera temperaturen noggrant och hålla den inom några få grader. Delvis på grund av att grillen, med hjälp av tillägget av vissa tillbehör, har ett temperaturintervall på 70–350 °C, kan Big Green Egg användas för alla typer av matlagningstekniker, inklusive grillning, bryning, bakning, sjudning, rökning och långkok. Du kommer att bli förvånad över hur goda rätterna blir. Njut av det goda livet tillsammans!

Historia

Big Green Egg bygger på en typ av lerugn som har använts i Asien i mer än 3000 år. Denna typ av lerugn kallas kamado. Under 1900-talet fick amerikanska soldater utstationerade i Japan möjlighet att smaka de härliga rätter som tillagas i den karakteristiska lerugnen och tog den med sig hem till USA.

Big Green Egg grundades i Atlanta, Georgia (USA) 1974, och sedan dess har den asiatiska lerugnen fått allt fler användare i USA. Företaget började med att importera japanska och kinesiska kamado ugnar. Men snart utvecklade man en egen, förfinad modell med hjälp av keramiska tekniker utvecklade av NASA.

Våra produkter från Big Green Egg